Kolesarska sekcija INDU TEAM – Sečnik

Udeležujemo se tekem tako v Sloveniji kot v tujini

(Iz zbornika Naših 30 let; Poljane 2001)

Zgodovina kolesarske sekcije INDU TEAM se je začela pisati leta 1997, ko je UO ŠD Poljane na pobudo kolesarskih privržencev Aleša Hrena, Bojana Hrena in Andreja Dolenca sklenil, da poživi delo v društvu tudi s kolesarstvom tako v tekmovalnem kot tudi v družabnem smislu. Prvi začetki kolesarstva v Poljanah in širši okolici segajo v čas pred drugo svetovno vojno, ko je velike tekmovalne uspehe dosegal že pokojni Janez Peternel iz Delnic, po katerem se imenuje kolesarski klub iz Škofje Loke.
Temeljna razloga za ustanovitev kolesarske sekcije sta bila dva. Prvi razlog je bila želja, da tako kraj Poljane kot tudi sama občina stopita v aktivnejšo in kvalitetnejšo dejavnost na področju kolesarstva, drugi razlog pa so bili dobri rezultati posameznikov iz prejšnjih sezon na tekmah po Sloveniji in v tujini. Zavedali smo se velike odgovornosti ustanovitve. Za pomoč smo prosili tudi sponzorje, ki so nam z veseljem pomagali in prav to nas je še bolj spodbudilo k resnemu in zagnanemu delu. Ime ekipe, INDU TEAM, smo prevzeli iz priimka našega vzornika in nekdanjega slovitega španskega kolesarja Miguela Induraina.
Članstvo ekipe se je v teh štirih letih precej spreminjalo. Omeniti je potrebno prvo ekipo, ki se je začela udeleževati kolesarskih prireditev in tekem tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Sestavljalo jo je deset tekmovalcev, in sicer: Simona Kržišnik, Aleš Hren, Andrej Dolenc, Bojan Hren, Matjaž Mrak, Aleš Mrak, Milan Benedičič, Rok Frlan, Luka Stanonik in Simon Alič. Sekciji so se v zadnjih letih pridružili še nekateri mlajši člani.
V teh štirih letih obstoja smo se že precej uveljavili, saj smo že dobro poznani tudi drugim kolesarjem, v primerjavi s katerimi za naše razmere dosegamo odlične rezultate. Prepotovali smo skoraj celo Slovenijo in se udeleževali največjih amaterskih kolesarskih tekmovanj, ki štejejo za točke državnega prvenstva Slovenije in pokala Slovenije. Najboljši kolesarji naše sekcije pa so tekmovali tudi na dirkah v tujini in sicer v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem ter se dvakrat udeležili tudi SVETOVNEGA AMATERSKEGA PRVENSTVA v St. Johannu v Avstriji, trikrat EVROPSKEGA PRVENSTVA v cestno-gorski vožnji UDACE v Italiji in dvakrat enotedenskega GIRA DEL FRIULI prav tako v Italiji.

Seveda pa ne smemo pozabiti na največje uspehe tekmovalcev, ki so zastopali kolesarsko sekcijo INDU TEAM in so sledeči: (Navedena so le pokalna tekmovanja od ustanovitve sekcije naprej, ki so vsebovala več kolesarskih dirk in so bila točkovna ter tekme najvišjega amaterskega ranga. Rezultatov posamičnih tekem tu ni zapisanih, ker jih je bilo zelo veliko. V sekciji beležimo okrog 35 prvih mest, 40 drugih mest in 37 tretjih mest).

LETO 1997:
Aleš Hren 1. mesto POKAL SLOVENIJE
1. mesto DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE
4. mesto POKALU SAN MARCO – UDACE, Italija
5. mesto POKAL PRONTO AUTO – UDACE, Italija
5. mesto EVROPSKO PRVENSTVO – UDACE, Italija
8. mesto GIRO DEL FRIULI – UDACE, Italija
Andrej Dolenc 5. mesto POKAL SLOVENIJE
6. mesto DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE

LETO 1998:
Aleš Hren 1. mesto POKAL SLOVENIJE
1. mesto DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE
2. mesto POKALU SAN MARCO – UDACE, Italija
3. mesto POKAL PRONTO AUTO – UDACE, Italija
1. mesto EVROPSKO PRVENSTVO – UDACE, Italija
6. mesto GIRO DEL FRIULI – UDACE, Italija
10. mesto SVETOVNO PRVENSTVO St. Johann, Avstrija
Andrej Dolenc 5. mesto POKAL SLOVENIJE
5. mesto DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE
6. mesto POKAL SAN MARCO – UDACE, Italija
11. mesto SVETOVNO PRVENSTVO St. Johann, Avstrija
14. mesto GIRO DEL FRIULI – UDACE, Italija

LETO 1999:
Andrej Dolenc 4. mesto POKAL SLOVENIJE
3. mesto DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE
2. mesto POKALU SAN MARCO – UDACE, Italija
6. mesto POKAL PRONTO AUTO – UDACE, Italija
6. mesto EVROPSKO PRVENSTVO – UDACE, Italija
Simona Kržišnik: dve prvi mesti, dve drugi mesti in eno tretje mesto na posamičnih tekmah
Simon Alič: tri prva mesta, tri druga mesta in tri tretja mesta na posamičnih tekmah

LETO 2000:
Andrej Dolenc 8. mesto POKAL SLOVENIJE
7. mesto DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE
3. mesto POKAL SAN MARCO – UDACE, Italija
6. mesto POKAL PRONTO AUTO – UDACE, Italija
10. mesto EVROPSKO PRVENSTVO – UDACE, Italija
Simona Kržišnik: eno prvo mesto, dve drugi mesti in eno tretje mesto na posamičnih tekmah
Simon Alič: šest prvih mest, pet drugih mest in tri tretja mesta na posamičnih tekmah

Velik prispevek k temu, da so v vseh teh letih rezultati bili tako dobri, pa seveda moramo pripisati našim zvestim sponzorjem, katerih imena nosimo tudi na naših dresih v zeleno rumeni barvi. Še posebej se zahvaljujemo našemu glavnemu sponzorju avtoprevozništvu SEČNIK, Na Logu.
Avtoprevozništvo Sečnik nam je sponzoriralo kolesarske drese, ki so bili finančno eden od največjih stroškov. Pozabiti pa tudi ne smemo na vse ostale sponzorje: ALT MAKS Preddvor, LOKA Šk. Loka, STARMAN Šk. Loka, ŠD Poljane, SIRARSTVO PUSTOTNIK Gorenja vas, Gostilna NA VIDMU Poljane, PEGAZ INTERNATIONAL Ljubljana, AVTOLIČARSTVO ARNOLJ Dobje, FRIZERSKI SALON Zevnik Olga Poljane, FORTUNA DOM Gorenja vas, SLIKOPLESKARSTVO Hren Zdravko Predmost, ŽOLNA Ljubljana in Miro Stanonik (podporni član) Predmost.

Tudi v bodoče si bomo prizadevali, da bodo naši tekmovalci posegali po najvišjih mestih, čeprav bo vse rezultate zelo težko ponoviti zaradi vedno močnejše konkurence. Omeniti pa je potrebno tudi to, da smo v letu 1999 kar se tiče tekmovanj, ostali brez najboljšega amaterskega kolesarja v Sloveniji Aleša Hrena, ki je v sekciji dosegal najboljše rezultate in je prestopil v poklicne vrste KK Sava iz Kranja.
Vidi se, da imamo tako v občini kot tudi v samem kraju dobre kolesarske tekmovalce. Res je tudi to, da smo premalo postorili glede organizacije kolesarskih prireditev v kraju. Tako bi bilo potrebno storiti tudi korak naprej na organizacijskem področju. Tu mislimo predvsem na nekoč tradicionalno cestno – gorsko dirko Poljane – Stari vrh, ki je kljub načrtom do sedaj še nismo mogli izpeljati. Upam pa, da nam bo to uspelo v naslednjem letu.
Vsem tistim, ki se na kakršen koli način ukvarjajo s športom, še posebej pa s kolesarstvom, želimo, da bi uspešno nastopali in dosegali dobre rezultate tudi v naprej in bi prav s tem dajali spodbudo tudi mlajšim generacijam, v upanju da bi se v večjem številu odločali za udejstvovanje na športnem področju in pripomogli k večjemu razvoju športa v kraju.

Andrej Dolenc, vodja kolesarske sekcije