Kolesarska sekcija

Kolesarska sekcija Indu team – Avtoprevozništvo Sečnik

Začetki kolesarstva v Poljanah in okolici segajo v čas pred II. svetovno vojno, ko je velike tekmovalne uspehe dosegal že pokojni Janez Peternel iz Delnic. Največji uspeh je dosegel v letu 1940, ko je zmagal na tekmi „Devet dni okoli Srbije“.

V poznih 60. letih je kolesarsko tradicijo Poljan nadaljeval v takrat polprofesionalni ekipi Roga iz Ljubljane Zdravko Hren. Tudi on je dosegal v tistem času lepe tekmovalne rezultate, še posebej na dirki po Jadranski magistrali.

Proti koncu 90-ih je sedanja generacija na pobudo Aleša in Bojana Hrena ter Andreja Dolenca ustanovila kolesarsko sekcijo, ki deluje v okviru ŠD Poljane. Za ime sekcije – INDU TEAM – smo si sposodili priimek našega vzornika in nekdanjega slovitega španskega kolesarja Miguela Induraina.

Glavno pozornost smo v začetku posvečali tekmovalnim nastopom v Sloveniji (v Pokalu Slovenije in Državnem prvenstvu), v Avstriji (Svetovno Prvenstvo St. Johann) in še posebej v Italiji, kjer je kolesarstvo tudi najbolj razvito (pokal UDACE). Leta 2001 pa smo naredili korak naprej tudi z organizacijskega vidika. Pred leti je bila namreč s strani KK Janez Peternel iz Škofje Loke vsako leto organizirana tradicionalna kolesarska dirka iz Poljan na Stari vrh, potem pa je minilo kar nekaj let, ko tekme ni bilo. Organizacijo tekme smo nato v omenjenem letu prevzeli člani naše sekcije, tako da jo s pomočjo ostalih članov ŠD Poljane vsako leto spet uspešno organiziramo v julijskem terminu. Za vse tiste, ki se s kolesarjenjem le ljubiteljsko ukvarjajo, pa načrtujemo tudi organiziacijo kolesarskih izletov po Sloveniji in v zamejstvu.

Seveda pa uspešnega delovanja sekcije ne bi bilo brez pomoči sponzorjev, ki nam pomagajo v materialni obliki. Še posebej smo veseli našega največjega sponzorja AVTOPREVOZNIŠTVO SEČNIK, ki nam rad priskoči na pomoč.

Ekipa kolesarske sekcije Indu team

Ando Dolenc
Aleš Hren
Miha Alič
Tilen Potisk