Ostale dejavnosti

Športne dejavnosti, s katerimi se ŠD Poljane organizirano ukvarja samo občasno oz. posredno:

Košarka

V Poljanah in okolici je kar precej športnikov, ki trenirajo ali so trenirali košarko. Ker v Poljanah za to do pred kratkim ni bilo pravih možnosti, v okolici pa obstaja nekaj dokaj močnih klubov, so večinoma vsi bolj povezani s temi klubi, predvsem s Športnim društvom Partizan iz Gorenje vasi in s Košarkarskim klubom Loka iz Škofje Loke. Očitno ob tem zmanjka volje in časa za delovanje v domačem kraju. Drugače je bilo pred približno desetimi leti, ko smo vsako leto organizirali odmevne košarkarske turnirje, ki so se jih udeleževale ekipe s celotnega območja takratne občine Škofja Loka.

Namizni tenis

Namizni tenis je v našem kraju postal še posebej popularen v 70-tih letih, ko je v Zagrebu potekalo prvenstvo SPENT. Večina tistih, ki se danes pri nas ukvarjajo z namiznim tenisom je tako iz vrst srednje generacije, na žalost pa ni poskrbljeno za podmladek. Namiznoteniška ekipa pod imenom našega društva nastopa v medobčinski ligi, naši člani pa se s to igro ukvarjajo tudi v okviru rekreacije v OŠ Poljane.

Smučarski skoki

Smučarski skoki so bili ena prvih organiziranih športnih dejavnosti v Poljanah po vojni in so verjetno dejavnost, v kateri so Poljanci kot športniki dosegli največ. Zdravko Bogataj je bil član državne reprezentance, skupaj z asi kot je bil npr. Bogdan Norčič. Skoki so bili sicer organizirani v okviru Športnega društva Partizan iz Gorenje vasi, so se pa ob tej dejavnosti kalili tudi poznejši ustanovitelji našega društva, ki so se bolj usmerili v alpsko smučanje, skoki pa so za dalj časa zamrli. Če vas o zlatih časih skakalnega športa v Poljanah zanima kaj več, si lahko preberete kaj sta za zbornik „Naših 30 let“ povedala Janko Kloboves, ki je bil eden glavnih pobudnikov gradnje skakalnice v Predmostu in Andrej Tomin, ki je ob tej skakalnici zrastel v športnega pedagoga in reprezentančnega trenerja skakalcev.
Danes v okviru Skakalnega kluba Alpina iz Žirov trenira nekaj mladih članov našega društva, ki v svojih kategorijah dosegajo lepe rezultate. Pred dobrim desetletjem je bila na Volči pri Poljanah zgrajena tudi manjša plastična skakalnica, na kateri je bilo že nekajkrat organizirano državno prvenstvo za pionirje.

Smučarski tek

Smučarski tek je v Poljanah in okolici priljubljen že dolgo časa. O prvi predvojni tekmi v smučarskih tekih si preberite v spominih Janka Klobovsa. Pozneje so bile v letih, ko je delovalo smučišče na Golavi, občasno ob številnih tekmah v alpskem smučanju organizirane tudi tekme v smučarskem teku. Vsa leta do danes so se posamezni navdušenci pozimi podajali na ravnino med Poljanami, Predmostom in Hotovljo, na kateri so si uredili smučino.
Zadnjih nekaj let je na nivoju občine poskrbljeno, da je ob primernih snežnih razmerah urejena tekaška proga med Poljanami in Gorenjo vasjo, v dolžini približno 4 km. Na pobudo naših članov so bili narejeni mostovi preko manjših potokov, tako da nikjer na progi ni več težko prehodnih ovir.