Tekaška sekcija

S tekom se Poljanci ukvarjamo že precej časa, organizirana oblika vadbe pa ima precej krajšo zgodovino.

Začetki teka v okviru ŠD Poljane segajo v leto 1999, ko smo na dan državnosti, 25. junija, na pobudo Aleša Šubica organizirali 1. Visoški tek. Namen je takrat bil spodbuditi čim več ljudi k teku in glede na popularnost teka v tistem času (bistveno manjša od današnje) lahko rečemo, da nam je več kot uspelo.

Tekaška sekcija se je formalno ustanovila precej kasneje, spomladi leta 2009. Na pobudo mladih tekačev Petra in Matije Oblaka se je zbrala majhna skupina, večinoma neizkušenih tekaških navdušencev in pričela z redno tedensko vadbo, po številnih poteh v okolici Poljan. V oktober 2009 sega tudi prvo organizirano skupno tekmovanje, katerega smo se udeležili v okviru našega društva – 14. Ljubljanski maraton.

 LJ-maraton-2009-01  LJ-maraton-2009-03  LJ-maraton-2009-02

Od takrat naprej se število članov tekaške sekcije povečuje. Tekači se udeležujejo rednih tekaških treningov, nekajkrat letno pa se skupaj odpravimo na skupne tekaške izlete, večina jih pomaga pri pripravi in izvedbi Visoškega teka. V letu 2015 je imela sekcija že 45 redno vadečih članov.