Na 23 izvedbi dirke Poljane – Stari vrh, že četrtič zmagovalca Dean Bratuš in Laura Šimenc

Prekrasno vreme nas je pričakalo na 23. izvedbi kolesarskega vzpona iz Poljan na Stari vrh, na trasi, dolgi 10 km z višinsko razliko 650 metrov, se je pomeril 101 tekmovalec.
Najhitrejši je bil že četrtič Dean Bratuš (TUŠ T.E.A.M.) z odličnim časom (25:24), moški rekord 23:37 pa še vedno ostaja Italijanu Andreu Calzi. Drugo mesto je osvojil Nejc Čenčič s časom (26:01) Domel in tretji Tilen Černigoj (26:17) iz Izvira Vipava.
Med ženskami se je pa prav tako, četrtič in z novim rekordom proge (28:31) veselila ponovne dominantne zmage Laura Šimenc (Team de Rosa – Santini), druga je bila Ajda Opeka (35:34) KD Branik Maribor in tretja s časom 37:12, Lucija Knez.
Nagrade smo podelili tudi občinskim prvakom, zmagovalcem Pokala Polanskih Puklov in občinskim prvakom, katere je podeljeval naš športni župan Milan Čadež, ki je posebno poudaril Tavčarjevo leto (100. obletnico smrti pisatelja Ivana Tavčarja, ki je bil prvi predsednik kolesarskega kluba v Sloveniji: Klub slovenskih biciklistov Ljubljana.
Absolutno najboljši trije v ženski in moški kategoriji pa so prejeli memorilane plakete.

Morda je slika naslednjega: 6 oseb, kolo in besedilo

Rezultati na spletnem portalu prijavim.se: https://prijavim.se//results/live_score/4864
Fotogalerija (avtor: Miha Prijatelj)
Fotogalerija (avtor: Špela Mezek)
Zahvaljujemo se vsem tekmovalkam in tekmovalcem za udeležbo in uspešno prevožen vzpon ter za pohvalne besede in zadovoljne obraze po koncu tekmovanja.
Obenem velja zahvala vsem našim sponzorjem in seveda organizacijskemu odboru, še posebej pa rediteljski službi PGD Poljane, motoristom in spremljevalnemu osebju v karavani.
Se vidimo ponovno naslednje leto in sicer na 24ti izvedbi vzpona na Stari vrh, mogoče pa že na daljši trasi, s ciljem pri koči na Starem vrhu.
Športni pozdrav!