Na pol poti do finala

FBK Polanska banda 9:6 (5:3, 2:0, 2:3) FBK Olimpija Ljubljana

Strelci: Vrtačnik 2+1, Šturm 1+2, Ržek 2+0, Drlink 1+1, Mesec M. 1+1, Pustavrh 1+1, Lavtar 1+0, Kovač 0+1

Izključitve: Lavtar 2 min

Po končanem rednem delu letošnje izvedbe EFL je prišel čas za polfinalne obračune. Za tekmeca smo dobili ljubljansko Olimpijo, ki smo jo letos vselej premagali, in tako je bilo tudi v soboto. Srečanje se je začelo zelo zadržano z obeh strani, nobena ekipa pa si ni uspela priigrati resnejše priložnosti. Prvi pa smo zadeli mi, ko smo žogico izbili izpred našega gola in se je Lavtar nepričakovano znašel iz oči v oči s Snedicem in ga uspešno premagal. Že naslednjo minuto je sledil nov šok za goste, ko je Ržek podvojil vodstvo. Hitro vodstvo nas je rahlo uspavalo in bili smo kaznovani. Po strelu Vehovca je odbitek v našo mrežo pospravil Bizjak. Toda imeli smo pripravljen odgovor. Že v naslednjem napadu je Drlink lepo prodrl po levi strani in ponovno povišal vodstvo na dva zadetka. Toda golov v prvi tretjini še ni bilo konec. Napako gostujočega vratarja je izkoristil Šturm in tudi z malce sreče zadel. Festival golov se je še naprej nadaljeval. Najprej je Vehovec izkoristil napako pri naši organizaciji napada in zadel za znižanje rezultata. Malce kasneje je Matej Mesec s strelom s sredine igrišča ukanil Snedica, končni rezultat prvega dela pa je postavil Bizjak sekundo pred koncem.

V drugem delu so številni gledalci videli le dva zadetka in sicer oba v mreži Olimpije. Obakrat pa smo zadeli iz prostega strela. Najprej svoj drugi gol dosegel Ržek, malce kasneje pa je ob igralcu več zadel Vrtačnik. Gostje si v tem obdobju niso priigrali veliko priložnosti, saj so kar štirikrat dobili kazen dveh minut.

V zadnjem delu smo pričakovali napad Ljubljančanov na vse ali nič, vendar ob tem niso bili uspešni. Sicer so rezultat znižali najprej na 7:4 in 8:6, na koncu poizkušali še z igro brez vratarja in ob tem naredili napako, kar je kaznoval Šturm in nesebično podal Vrtačniku za končnih 9:6.

Tako smo z zmago naredili velik korak do finala. Naslednjo tekmo igramo že naslednjo soboto, 18. 4. ob 18.30, v dvorani Edvarda Peperka v Ljubljani. Ob morebitni zmagi bi se že uvrstili v finale EFL, vendar lahko pričakujemo še bolj napet obračun. Ob tem bi se zahvalili še vsem navijačem, ki so nas prišli spodbujat in Športnemu društvu Poljane, ki nam je finančno pomagalo pri organizaciji prevoza. Upamo, da bomo lahko avtobusni prevoz organizirali tudi prihodnjo soboto. Seveda pričakujemo vsaj tako številčen odziv navijačev!

Video povzetek 1. polfinalne tekme(vir: FBK Olimpija Ljubljana): https://www.youtube.com/watch?v=TnLoStaAtN4

Poleg članske ekipe je ta vikend na sceno stopila tudi ekipa do U13, ki je merila moči s tekmeci na finalnem turnirju v Kranjski Gori. V polfinalni tekmi so uspešno odpravili domačine Zelence z rezultatom 8:5. Na žalost pa je v finalni tekmi proti Škofjeloškemu Insportu zmanjkalo malo sreče in znanja, kar je privedlo do poraza 5:9. Vseeno gre čestitati našemu nadebudnemu podmladku za dobro sezono in končno 2. mesto v državnem prvenstvu!