Napake odnesle zlato

UNIHOC Borovnica 8:4 (2:0, 3:1, 3:3) FBK Polanska banda

Strelci: Šturm 2+0, Balažic 1+1, Lavtar 0+2, Drlink 1+0, Pustavrh 0+1

Izključitve: Pustavrh 2 min, Mesec G. 2 min

Za nami je torej sklepni del letošnje izvedbe EFL, kjer smo si z dobro igro v rednem delu in v polfinalu zagotovili nastop v finalni tekmi za 1. mesto v državi. Naš nasprotnik je bila UNIHOC Borovnica, ki nam nam je v rednem delu zadala dva poraza, v tretjem obračunu pa smo se jim oddolžili. Toda tokrat smo pozabili na vse rezultate, saj na tej tekmi redni del praktično ne pomeni nič. Na tekmo smo odšli precej oslabljeni, manjkal je Vrtačnik zelo načet pa je bil tudi Pustavrh, poleg tega pa smo igrali tudi brez trenerja. Med igro pa se je poškodoval še Ržek.

Tekma se je začela brez klasičnega začetnega otipavanja obeh ekip. Domačini so z visokim pokrivanjem onemogočali našo organizacijo napada in prihajali do priložnosti, vendar smo stoodstotne zapravljali mi. Takoj smo imeli priložnost z igralcem več, ki bi jo lahko izkoristili bolje in mogoče spremenili potek tekme. Tako pa so tik pred koncem prvega prvi zadeli Borovničani po solo prodoru Korošca in po napaki v naši obrambi takoj povišali na dva zadetka prednosti. V drugem delu se situacija na igrišču ni bistveno spremenila. Težko smo prihajali do odprtih strelov, čeprav bi spet lahko zadeli, na drugi strani pa smo domačinom ponovno pustili preveč prostora. Najprej je ob igri z igralcem več ponovno zadel Korošec, na drugi strani pa smo odgovorili prek Šturma, a že v naslednji minuti ponovno prejeli zadetek, ko je z neposredne bližine zadel Pristavec. Da je bila prednost še višja, je v zadnji minuti druge tretjine zadel Rot, tudi tokrat po napaki pred našim golom. Tako smo bili pred zadnjo tretjino primorani v popoln napad, kar se nam je obrestovalo, saj smo takoj dosegli dva zadetka. Ob igralcu več sta zadela najprej Balažic, nato pa še Šturm in tekma je ponovno postala odprta. Ampak ravno ko smo bili v naletu na znižanje zaostanka na zadetek, smo dobili zadetek preko Koširja. Ampak kot se spodobi se nismo predali in ponovno znižali zaostanek. Tokrat je bil uspešen Drlink. Na koncu smo poizkusili še z igro brez vratarja in napadali na vso moč, toda žogica ni hotela v mrežo. Na koncu smo prejeli še zadetek v prazno mrežo, nato pa je še enkrat zadel Košir, toda tekma je bila že odločena.

Tako smo sezono sklenili na 2. mestu. Pred sezono smo si zastavili cilj, da igramo v finalu, in to nam je tudi uspelo. Že včeraj smo lahko bili zadovoljni s tem dosežkom, vendar so bile glave še precej vroče. Danes pa smo lahko na to ponosni, saj je lepo vidno da ekipa napreduje in da lahko naslednje leto stopimo še stopničko višje. Letos nam je žal zmanjkalo malce znanja, izkušenj pa konec koncev tudi sreče.

Za konec pa še nekaj besed za navijače in sponzorje.

Najprej iskrena zahvala vsem navijačem, ki so nas podpirali celotno sezono, včeraj na Vrhniki pa pripravili peklensko vzdušje in kljub porazu še vedno navijali na vse glas, tako da res iz srca hvala.

Ne smemo pa pozabiti tudi na vse sponzorje in ostale, ki so nam pomagali na naši poti in nam omogočili igranje v Elitni floorball ligi.

HVALA VAM!