Polanska banda v finalu elitne floorball lige

FBK Polanska banda 5:4 (2:2, 1:2, 2:0) FBK Insport Škofja Loka

Strelci: Vrtačnik 3+0, Lavtar 0+2, Ržek 1+0, Kožuh 1+0, Kovač 0+1
Izključitve: Lavtar, Pustavrh
(foto: Gašper Klinec)
Potem, ko so si Ločani prejšnji vikend rešili kožo, so s tem izborili tretjo, odločilno tekmo, ki je bila zaradi prednosti domačega igrišča ponovno v Železnikih. Tokrat se je zbralo še večje število navijačev, katerih enostavno nismo ponovno smeli pustiti na cedilu.
Na začetku tekme je sledilo krajše obdobje, v katerem nobena ekipa ni tvegala preveč, zato tudi ni bilo nobenega zadetka, dokler gostujoče mreže ni načel Vrtačnik. Igra se je nato bolj razživela, nobena ekipa pa v tem delu tekme še ni prevzela pobude. Kmalu so gostje izenačili preko Proja, ki je žogico popeljal okoli gola, ta pa se je nato od Knifica odbila v gol. Odgovor na izenačenje je imel ponovno pripravljen, včeraj zelo razpoloženi, Vrtačnik, ki je s strelom od daleč ukanil Kržišnika, vendar so gostje še pred prvim odmorom izid izenačili preko Omana, ki je s hitrim strelom presenetil Knifica.

Drugi del so bolje začeli Ločani, ki so hitro povedli, ko je Egart po samostojni akciji zadel ob prvi vratnici. Po tem golu pa smo Polanci prestavili v sedmo prestavo in začeli oblegati nasprotna vrata. Le nekaj minut je trajalo do zadetka Ržka, ki je zaključil kombinatorno akcijo prvega napada. Toda zadnja beseda v drugem delu je vseeno pripadla gostom, ko je enega izmed številnih protinapadov zaključil Šifrer.
Tako nam v zadnji tretjini ni preostalo drugega kot igra na vse ali nič. Igra je bila sicer dobra, najbrž ena boljših v letošnji sezoni, vedno pa je manjkal kanček zbranosti v zaključkih napadov. Za borbenost in nepopustljivost smo bili vendarle nagrajeni že krepko prek polovice zadnje tretjine, ko nam je voda že drla v grlo. Rezultat je poravnal Kožuh poskrbel. Nato pa je sledil ključni dogodek tekme, ko so si gostje privoščili hudo napako, žogica je prišla do Balažica, ki bi iz neposredne bližine verjetno zadel, a je bil nad njim storjen prekršek za kazenski strel. Tega je žal zapravil Vrtačnik, vseeno pa smo imeli še 2 minuti igralca več, kar pa sicer ni naša najboljša točka, saj powerplaya nismo izkoristili že zelo dolgo. Toda tokrat je bilo drugače. Že po nekaj sekundah je, po štirih podajah s prve, zadel Vrtačnik. Gostje so na koncu pritisnili na vse ali nič, ob izključitvi Pustavrha in igri brez vratarja imeli tudi dva igralca več, vendar smo z igro do zadnjih atomov moči in konec koncev tudi nekaj sreče poskrbeli za drugi zaporedni finale.
Še enkrat bi se ob tem radi zahvalili navijačem in mlajšim selekcijam ter vas ob tem povabili na finale, ki bo tudi letos na Vrhniki, poleg prizorišča pa bo isti tudi nasprotnik in sicer UNIHOC Borovnica, mi pa bomo naredili vse, da zmagovalec ne bo isti kot lansko leto. Zadnja tekma sezone bo v nedeljo, 8. maja ob večernih urah. Organiziran bo tudi avtobusni prevoz!
(vir: Facebook stran Polanska banda)