Polanska banda v finalu elitne floorball lige

FBK Olimpija Ljubljana 1:5 (1:0, 0:1, 0:4) FBK Polanska banda

Strelci: Vrtačnik 3+0, Pustavrh 0+2, Drlink 1+0, Mesec M. 1+0, Kovač 0+1, Lavtar 0+1

Izključitve: Lavtar 4 min, Pustavrh 2 min, Šturm 2 min

Po prvi dobljeni polfinalni tekmi smo se v soboto odpravili v Ljubljano, kjer je sledil drugi in mogoče tudi zadnji polfinalni obračun. Ponovno smo organizirali avtobusni prevoz za navijače, ki jim verjetno ni niti najmanj žal, da so se udeležili sobotne tekme. To so sicer bolje začeli domačini in z nekaj streli hitro pokazali, da bo slika to pot drugačna. Začetek tekme je zaznamovala čvrsta obrambna igra obeh ekip in dokaj malo priložnosti, ter za razliko od prve tekme, tudi malo zadetkov. Edinega v prvem delu so dosegli domači ob igri 5 proti 3, ko je zadel Lebinger. Mi smo si v tem obdobju priigrali malo priložnosti, a bi z malce več zbranosti lahko tudi zadeli, vendar smo bili vselej nenatančni. V drugem delu je sledila podobna igra, le da smo poizkušali malce bolj tvegano in uspeli rezultat izenačiti, zadel je mlajši izmed bratov Mesec.

Na roko nam ni šel tudi kriterij sodniškega para, ki je dopuščal zelo grobo igro, kar so domači s pridom izkoriščali. Glede na igro in potek tekme, bi si ekipa, ki bi v zadnjem delu prva zadela, priigrala morda že odločilno prednost. Na srečo smo prvi zadeli mi, ko je z neposredne bližine žogico v mrežo pospravil Drlink. Nato so bili domačini prisiljeni zaigrati bolj napadalno, vendar jim z odlično igro v obrambi z odličnim Tomažinom na čelu nismo dovolili novega zadetka. Na drugi strani pa smo ponovno prišli do zadetka preko Vrtačnika, ki je kasneje ob igri z igralcem več prednost še povišal. Domačim tako ni preostalo drugega kot igra na vse ali nič, tudi s prekrški, s čemer so si otežili delo in zmanjšali možnosti za preobrat. Vrhunec tekme je bil zagotovo, ko so gostje poizkušali z igro brez vratarja in je Drlink stekel proti praznim vratom iz izsilil kazenski strel. Takoj zatem pa je sledil rdeč karton Vehovca, Vrtačnik pa je preko kazenskega strela dosegel svoj tretji zadetek in zabil zadnji žebelj v krsto Ljubljančanov. Slednjim se je na koncu že poznala utrujenost, saj so večji del tekme odigrali le s sedmimi ali osmimi igralci, poleg tega pa so zadnje minute odigrali le s štirimi igralci na igrišču in nepopisno veselje igralcev in navijačev se je lahko začelo.

Z igro smo že v rednem delu pokazali, kakšen je letos naš cilj, tako smo nadaljevali tudi v polfinalu. Ob tem je potrebno pohvaliti vse igralce, trenerja Nejca, zveste navijače in vse ostale, ki so z nami spisali zgodovino ob prvi uvrstitvi v finale elitne lige. Tam se bomo srečali bodisi z UNIHOC Borovnico, bodisi z Insportom iz Škofje Loke. V zmagah vodi Borovnica, ki je prvo tekmo dobila z 6:2, naslednja tekma pa sledi prihodnjo soboto.

Hkrati vas že zdaj vabimo na finale, ki bo 9. maja v dvorani Antona Martina Slomška na Vrhniki. O točni uri boste še obveščeni, poleg tega pa vam lahko zagotovimo, da bomo ponovno organizirali avtobusni prevoz za navijače.