Še tretjič premagali Škofjeločane!

FBK Polanska banda 10:4(2:1, 3:1, 5:2) FBK Insport Škofja Loka

Strelci: Lavtar 4+3, Vrtačnik 2+1, Balažic 2+0 Šturm 1+1, Drlink 1+0, Kožuh 0+1, Mesec M. 0+1

Izključitve: Pokorn 2 min

Po zmagi nad Fbk Olimpijo smo si ponovno malce popravili samozavest, kar je bila dobra popotnica za obračun s FBK Insportom iz Škofje Loke. Oba dosedanja obračuna smo dobili, prvega z nogometnim rezultatom 1:0, v Škofji Loki pa smo tekmeca povsem nadigrali in srečanje dobili s 3:10. Tudi tokrat pa se je tekma odvijala povsem po naših notah. V prvem delu smo najprej zadeli preko Drlinka, kmalu pa je Šturm povišal prednost na dva zadetka. Na žalost smo si tik pred odmorom privoščili napako, kar je kaznoval Triler.

Tudi v drugi tretjini se razmerje moči ni spremenilo. Ponovno smo igrali hitro ter kombinatorno, na drugi strani pa so gostje poizkušali predvsem z igro na preskok po ogradi, vendar smo v z dobro obrambo gostom hitro odvzeli žogico. Kljub temu pa se nismo mogli odlepiti na malce varnejšo prednost. Prednost smo najprej povišali na +2 preko Lavtarja, zato pa smo dobili gol z igralcem več, česar si enostavno ne bi smeli privoščiti. Smo pa v enem od naslednjih napadov takoj zadeli preko Vrtačnika. V 34. minuti so gostje imeli na voljo tudi kazenski strel za ponovno priključitev, vendar ga je Triler zapravil. Za končni izid pred zadnjo tretjino pa je zadel Balažic. V zadnjem delu smo le še stopnjevali tempo in polnili mrežo Kržišnika, ter kasneje še Kularja. Kar trikrat je v zadnji tretjini zadel Lavtar, svoj drugi gol pa sta dodala tako Vrtačnik kot Balažic, pri gostih sta višji poraz omilila Žontar in Jure Košir.

Z zmago smo si tri tekme pred koncem že zagotovili vsaj drugo mesto po rednem delu EFL, kar nam daje prednost domačega igrišča v polfinalu. Sedaj sledi teden premora, nato pa imamo zadnji vikend v marcu kar dve tekmi. Najprej se bomo 27. 3. ob 19:30 pomerili s ŠD Zelenci v Kranjski Gori, naslednji dan pa ob 18. uri gostimo prvouvrščeno UNIHOC Borovnico.