Finale Pokala Poljanske doline v šahu 2015

S 3. božično – novoletnim turnirjem v šahu, ki se je v veliki udeležbi odvil 26. decembra 2015 v Kulturnem domu Poljane v organizaciji Šahovske sekcije Športnega društva Poljane ob sodelovanju Športne zveze Škofja Loka se je zaključil Pokal Poljanske doline v šahu za leto 2015.
Zmagovalec turnirja je bil Matjaž Brezovar iz Ljubljane, pred Dušanom Zorkom in Kranja ter Draganom Radojevićem iz Poljan nad Škofjo Loko.
Skupni zmagovalec ciklusa osmih turnirjev za drugi Pokal Poljanske doline 2015, pa je postal Dušan Zorko pred Matjažem Brezovarjem in Goranom Šušnjarjem.

Letošnjega ciklusa, ki je potekal v različnih krajih Poljanske doline (Poljane, Gorenja vas, Javorje, Stari vrh, Škofja Loka in Žiri) se je udeležilo 63 šahistov. V okviru tekmovanja se je točkovalo različne kategorije, največja konkurenca je bila v kategoriji U-60, kjer v konkurenci 28 šahistov zmagal Jože Čadež iz Srednje vas. Bistveno manj pa jih je sodelovalo v konkurenci U-15, kjer je za razliko od preteklega ciklusa nastopilo zgolj 5 šahistov, med katerimi je zmagala Katarina Mazzini. Tekmovanje je štelo tudi za prvenstvo občine Gorenja vas-Poljane, kjer je v konkurenci 10 šahistov zmagal Goran Šušnjar iz Poljan, pred Jožetom Čadežem in Pavletom Rantom.
V okviru ciklusa se je pripravilo tudi prvenstvo občine Žiri v Žireh na katerem je zmagal Matej Ušeničnik pred Romanom Trčkom in Markom Kavčičem, ter ekipno tekmovanje v okviru 35. športno rekeacijskih iger Športne zveze Škofja Loka na Trati na katerem sta zmagala Trajkov Angelko in Rupar Jože za ekipo Društva upokojencev Škofja Loka.
Vseh osem turnirjev je bilo prijavljenih na rangiranje na Šahovski zvezi Slovenije, kar je še dodatno prispevalo k atraktivnosti ciklusa, obenem pa je formalno rangiranje zahtevalo tudi višji nivo organizacije ter sojenja. Turnirje je vodil in sodil državni šahovski sodnik Marjan Butala.
Turnirji so v sodelovanju z različnimi partnerji, ki so omogočili uporabo prostorov ter bogate praktične nagrade, enkrat mesečno potekali na naslednjih lokacijah:
– Gostilna Na Vidmu, Poljane nad Škofjo Loko, februar
– Taverna Petra, Gorenja vas, marec
– Gostilna Blegoš, Javorje, april
– Gostišče in penzion Stari vrh, maj
– Športna dvorana Trata, Škofja Loka, oktober
– Restavracija Sklednik, Žiri, november
– Gostilna Pr’ Sedmic, Gorenja vas, november
– Kulturni dom Poljane, Poljane nad Škofjo Loko, december.
Ciklus Pokal Poljanske doline 2015 potekal v sodelovanju s Športno zvezo Škofja Loka ter pod pokroviteljstvom Založbe Modrijan d.o.o. ter blagovne znamke Simplygood (poživi, osveži, okrepi), podjeta SG Guzelj d.o.o.
Številne bogate praktične nagrade pa so prispevali tudi:
– Polycom Škofja Loka d.o.o., Poljane nad Škofjo Loko
– Andi d.o.o., Žiri
– M Sora d.o.o., Žiri
– V & V Dent, zobozdravstvene storitve, d.o.o, Škofja Loka
– STC Stari vrh d.o.o., Stari vrh
– Savatech d.o.o., Kranj
– Pegaz International d.o.o., Ljubljana
– Šola retorike Zupančič & Zupančič, d.o.o., Ljubljana
– Studio Mazzini, d.o.o., Ljubljana
– Timing Poljane d.o.o., Poljane nad Škofjo Loko.
Vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi serije turnirjev, tako številnim igralcem, organizatorjem kot pokroviteljem in sponzorjem, se v imenu organizatorja Šahovske sekcije Športnega društva Poljane, najlepše zahvalujem z željo, da bi ciklus 2016 pritegnil še večje zanimanje in s tem še dodatno zanimanje za edino kraljevsko igro na našem področju.
Več o rezultatih si lahko preberete v priloženem biltenu.
Srečno 2016 in lep pozdrav.
V imenu šahovske sekcije ŠD Poljane
Matjaž Mazzini